Πραγματοποιήθηκε σήμερα τακτική σύνοδος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ανασκόπηση τόσο της ευρύτερης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης όσο και της πορείας προς τις προεδρικές εκλογές. Το Πολιτικό Γραφείο σημειώνει τις σημαντικές προκλήσεις που έχουν προκύψει για τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επισημαίνει τον υπαρκτό κίνδυνο η επιθετική και αναθεωρητική στάση της Ρωσίας να ενθαρρύνει νέες, ανάλογες κινήσεις από την Τουρκία. Η τουρκική ηγεσία σήμερα κλιμακώνει τις απαράδεκτες απειλές της αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, παρεμποδίζει κάθε προοπτική επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και, με τη γενικότερη στάση της, υπονομεύει την ασφάλεια και συνοχή της Ευρώπης. Έντονες είναι και οι προκλήσεις στο μέτωπο τη οικονομίας. Τόσο η πανδημία, όσο και η ρωσική εισβολή έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες και έχουν προκαλέσει έντονο πληθωριστικό σοκ το οποίο δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη χώρα μας. Η προοπτική επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ορατή και επιβάλλει ορθή και συνετή διαχείριση προκειμένου να διατηρηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της κυπριακής οικονομίας.
Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, μόνο η διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, με την εκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου στην Προεδρία, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι απειλές θα αντιμετωπιστούν και οι ευκαιρίες θα αξιοποιηθούν, παρέχοντας στους συμπολίτες μας ασφαλή και ομαλή διέξοδο. Μέσα από το πρόσφατο Πολιτικό-Ιδεολογικό Συνέδριο, Δημοκρατικός Συναγερμός και Αβέρωφ Νεοφύτου έχουν ετοιμάσει και παρουσιάσει την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση για την Κύπρο της Επόμενης Μέρας. Που αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της επιτυχημένης διακυβέρνησης του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
Που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, με έμφαση στις στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνεις. Που βασίζεται στην υλοποίηση μιας φιλόδοξης μεταρρυθμιστικής ατζέντας, με ριζοσπαστικές προτάσεις, μεταξύ άλλων, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το ολοήμερο σχολείο, την πράσινη μετάβαση, την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του ΓεΣΥ, την εκπροσώπηση των γυναικών και τη στήριξη του προσφυγικού κόσμου. Με αποφασιστική πολιτική για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας μας.
Αλλά και με μια ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική, με δυτικό προσανατολισμό, που τοποθετεί την Κύπρο στον πυρήνα των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εντάσσει ενέργεια και ασφάλεια σε ένα συνολικό σχέδιο που δημιουργεί προϋποθέσεις επίλυσης του εθνικού μας θέματος. Η πρόταση για άμεση υποβολή αίτησης ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, παρά τις αναμενόμενες αντιρρήσεις της Τουρκίας, αξιοποιεί τη συγκυρία, δίνει διέξοδο στο πρόβλημα των εγγυήσεων και δημιουργεί νέα δυναμική.
Το Πολιτικό Γραφείο απευθύνει κάλεσμα σε κάθε μέλος, φίλο και ψηφοφόρο της παράταξης σε αποφασιστική συστράτευση προκειμένου να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος και πρωταγωνιστής. Απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη να επιλέξει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την προοπτική της πατρίδας μας, μέσα από μια ισχυρή και αποτελεσματική διακυβέρνηση που μόνο ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός μπορούν να διασφαλίσουν.